Middagsrecept för under $ 1 per servering

Servera näringsrika och välsmakande huvudrätter för så lite som $ 1,00 per servering

Getty / William Mahar

En svår sak att göra är att bryta dåliga matvanor som kostar oss mycket pengar. Detta inkluderar dåliga vanor som att beställa i stället för att laga mat hemma, köpa dyra beredda livsmedel som lätt kan förberedas genom att följa ett enkelt recept och värst av allt, regelbundet låta mat förstöra .

För många av oss utvecklades dåliga matvanor när vi var på college eller när vi hade ett krävande jobb som utnyttjade majoriteten av vår produktiva tid.

Chockerande nummer

Jag slutade mig ganska chockerande för att bryta mina kostsamma vanor. Det var under en tid då jag var fast besluten att betala av någon långvarig skuld. En vän föreslog att jag gör ett kalkylblad för att se var, som familj, våra pengar gick.

På det var en del att sätta beloppet till varje vecka på mat. När den sista tallyen var inne, trodde jag inte att den siffra jag tittade på var korrekt. Det var ett verkligt ögonblick av självupptäckt.

Jag tänkte alltid på mig själv som en tightwad och i hemlighet gav jag pats på ryggen för att vara så sparsam och kontrollerad. Delusional, jag vet, för uppenbarligen om jag verkligen var "allt det" då skulle jag ha vetat hur mycket vi spenderade på mat.

Efter att ha gjort kalkylbladet ändrades saker. Jag var fast besluten att spendera så lite som möjligt på mat , men ändå njuta av goda måltider.

Vad du lägger i köket är vad du ska äta

Jag tror verkligen att de flesta av oss ska äta vad som finns i vårt kök.

Om det finns påsar med chips och kakor där, det är vad vi ska chow ner på. Om allt som finns i kylskåpet är en väska med morötter, då blir det vad som blir ätit väskan.

Jag ville ha köket med morötterna och även om det tog lite tid att komma dit gjorde jag så småningom det genom att noggrant planera måltider och klibbade till min shoppinglista i mataffären.

Ett bra gratis verktyg

Jag satte in mål för vad jag ville ha den genomsnittliga kostnaden för var och en av våra måltider. Jag bestämde mig för att en dollar per portion var ett rimligt belopp för huvudmiddagskursen. Därefter började jag leta efter recept på recept och kom över USDA-webbplatsen som innehåller ett avsnitt som heter "Vad är matlagning?" Där kunde jag bläddra recept som var billiga att förbereda, men ändå näringsljud.

Tillsammans med att ge recepten visar webbplatsen också näringsinformationen och kostnaden per portion för varje recept. Det var genom att använda den här webbplatsen att jag kunde bryta mina dåliga matvanor och slutligen betala den skulden.

Middagsrecept för cirka $ 1 per servering

Här är en lista över favoritrecept som jag hittade på USDA: s webbplats. Observera att kostnaden för mat har ökat under åren och nu kostar de flesta recepten några cent över en dollar. För att se hela receptet och / eller för att besöka webbplatsen för matlagning, klicka på länkarna "Visa recept" nedan.

Bakad Kyckling med Grönsaker

Serveringsstorlek: 1/6 recept
Utbyte: Sex portioner
Kosta:
Per Recept: $ 6,45
Per servering: $ 1,07
Visa recept

Kyckling Cacciatore

Serveringsstorlek: 1/4 av receptet
Utbyte: fyra portioner
Kosta:
Per Recept: $ 3.59
Per servering: $ 0.90
Visa recept

Herb Broiled Nötkött

Serveringsstorlek: 1/4 av receptet
Utbyte: fyra portioner
Kosta:
Per Recept: 4,41 USD
Per servering: $ 1,10
Visa recept

Italiensk Broccoli och Pasta

Serveringsstorlek: 1 1/4 koppar
Utbyte: fyra portioner
Kosta:
Per recept: $ 3,70
Per servering: $ 0.93
Visa recept

Manly Muffin Meat Loaf

Serveringsstorlek: Två muffins
Utbyte: Sex portioner
Kosta:
Per Recept: $ 4,57
Per servering: $ 0.76
Visa recept

Pasta Primavera

Serveringsstorlek: 1/3 av receptet
Utbyte: Tre portioner
Kosta:
Per Recept: $ 1,42
Per servering: $ 0.47
Visa recept

Snabb Skillet Lasagne

Serveringsstorlek: En kopp
Utbyte: sju portioner
Kosta:
Per Recept: $ 4,77
Per servering: $ 0.54
Visa recept

Sensationell Six-Layer Dinner

Serveringsstorlek: 1/6 recept
Utbyte: Sex portioner
Kosta:
Per recept: $ 6,17
Per servering: $ 1.03
V iew Recept

Spenat och köttkakor

Serveringsstorlek: Två köttkakor
Utbyte: Sex portioner
Kosta:
Per Recept: $ 6,05
Per servering: $ 1.01
Visa recept

Tortillapizzor

Serveringsstorlek: En pizza
Utbyte: Sex portioner
Kosta:
Per Recept: $ 4,45
Per servering: $ 0.74
Visa recept